5 zomerse vakantiebestemmingen in Saoedi-Arabië

Ontsnap aan de steden naar koelere oorden zonder Saoedi-Arabië te verlaten …

Dankzij het uitgestrekte en gevarieerde landschap in Saoedi-Arabië zijn er het hele jaar door stranden, bergen en zelfs bossen te ontdekken. Terwijl de temperaturen in de stad verzengend kunnen zijn, zijn er tal van plekken om naartoe te gaan zonder het land te verlaten, waar koelere temperaturen en avontuur uw reis bijzonder en aangenaam maken.

Sla die dure vlucht over en ga op vakantie naar een van deze zomerse vakantiebestemmingen in Saoedi-Arabië.

Jeddah en de Rode Zeekust

Gemiddelde temperaturen: 36°C tot 39°C

Hoewel de temperaturen in Jeddah ver boven de 30 graden uitkomen tijdens de zomer, maakt de kustbries het mogelijk om in de ochtend of avond op avontuur te gaan. De beste manier om uw dag te beginnen is met een scala aan wateractiviteiten die de schitterende onderwaterwereld in de schijnwerpers zetten: vissen, snorkelen en duiken zijn allemaal populaire bezigheden in de glinsterende, ongerepte wateren van de Rode Zeekust van Saoedi-Arabië. In de avond is een bezoek aan de wijk Al-Balad, de Oude Stad, zeer de moeite waard. Het is een historisch doolhof waarin Duizend-en-een-nacht sprookjes werkelijkheid lijken te worden. Struin door de soeks en de nauwe steegjes van Al-Balad en laat u omverblazen door de vele indrukken. U sluit de dag af met een wandeling langs de schilderachtige Corniche.

Abha

Gemiddelde temperaturen: 21°C tot 30°C

Het hele jaar door aangename temperaturen en de constante kans op regen, maken Abha een populaire bestemming voor een zomervakantie in Saoedi-Arabië. Pak u kampeerspullen en gevoel voor avontuur in en bezoek de zuidwestelijke regio waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Gelegen op 2.200 meter boven zeeniveau tussen de Sarawat-bergen, nodigt een reis naar Abha u uit om historische kastelen te ontdekken, oude huizen die zijn omgetoverd tot levende musea te bezoeken en kennis te maken met een boeiende creatieve culturele scene. Voor het mooiste uitzicht op de bergen neemt u de Abha-kabelbaan.

Taif

Gemiddelde temperaturen: 26°C tot 34°C

Leef tussen de suikerspinnenwolken met een zomervakantie in Taif, een bergachtige stad gelegen aan de oostelijke hellingen van de Sarawat-bergen. Taif kenmerkt zich door zijn koelere klimaat, dankzij zijn ligging op 1.700 meter boven zeeniveau. U wilt de meer zuidelijke gebieden verkennen, waar de bergtoppen reiken tot 2.400 meter, om te genieten van het landelijke leven met eeuwenoude tradities als kloppend hart. Taif staat bekend om zijn productie van rozen, met het hoogtepunt in maart en april waarbij de rozen vol in bloei staan. Ook de productie van fruit zoals vijgen, druiven en bessen vindt het hele jaar door plaats.

Al Baha

Gemiddelde temperaturen: 22°C tot 31°C

Dankzij het gematigde klimaat en de koele bries van mei t/m augustus kunt u de dagen doorbrengen in de natuur in de vele groene parken, prachtige tuinen en dichte bossen van Al Baha. In de zomer is de bergkant van de stad met regelmaat gehuld in een dikke mist, waardoor de hitte op afstand blijft en u kunt genieten van de natuur. Tussen boswandelingen, yoga in de buitenlucht, souk-tours en wandelingen door oude dorpen, mag geen enkele reis naar Al Baha worden afgesloten zonder de lokale honing te proeven, een van de belangrijkste exportproducten van het gebied. Er is zelfs een honingfestival van twee weken in augustus.

AlUla

Gemiddelde temperaturen: 25°C tot 41°C

Een zomervakantie in de woestijn klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk, maar dankzij de lage luchtvochtigheid en milde temperaturen ‘s nachts (en de meer budgetvriendelijke tarieven in de beste hotels) is er een goede reden om uw zomer door te brengen in AlUla. Begin de dag met een bezoek aan Hegra, ook wel bekend als Madain Saleh, ‘het Petra van Saoedi-Arabië‘. Ook het winkelen in de Oude Stad, een rondleiding in de Maraya Concert Hall of het bewonderen van de kunstwerken in de galerijen van het AlJadidah Arts District maken een bezoek aan AlUla meer dan de moeite waard. Ook een wandeling langs de Heritage Oasis Trail, de adrenalineverhogende AlUla Giant Swing of zonsondergang bij Elephant Rock, maken dat AlUla wordt gezien als hét natuurlijke en culturele hoogtepunt van Saoedi-Arabië.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info