Brussel naar Djedda, rechtstreeks met Flynas

Flynas is begonnen met de verkoop van tickets voor hun nieuwe rechtstreekse lijndienst tussen Brussel en Djedda. Een enkele reis is beschikbaar vanaf 264 euro. Dit is de eerste keer dat de Saoedische prijsvechter vanuit België naar Saoedi-Arabië vliegt. De vluchten op deze route zullen vanaf 2 december drie keer per week worden uitgevoerd.

Flynas zal op de route een Airbus A320neo inzetten, die ongeveer zes uur nodig heeft om de afstand tussen Brussel en Djedda te overbruggen. Het vliegtuig biedt plaats aan 174 passagiers.

De vluchten zullen vanaf 2 december op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen om 03:40u lokale tijd uit Djedda vertrekken en om 08:25u lokale tijd in Brussel arriveren. De terugvlucht vertrekt om 09:20u lokale tijd en landt rond 17:20u lokale tijd weer in Saoedi-Arabië.

Op dit moment biedt de luchtvaartmaatschappij verbindingen naar meer dan 70 binnenlandse en internationale bestemmingen, met een indrukwekkend schema van meer dan 1.500 vluchten per week. Sinds de lancering in 2007 heeft de airline al meer dan 60 miljoen passagiers vervoerd. Het groeiplan van deze luchtvaartmaatschappij heeft als ambitie om tegen 2030 maar liefst 165 binnenlandse en internationale bestemmingen te bedienen, in lijn met de doelstellingen van de Saoedische Visie 2030.

Saoedi-Arabië streeft naar een aanzienlijke groei in de luchtvaartsector om minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten en om meer toeristen aan te trekken. Om dit doel te bereiken, richt de regering van het land een tweede netwerkmaatschappij op, genaamd Riyadh Air, naast de bestaande luchtvaartmaatschappij Saudia.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info