Vlieg naar Saoedi-Arabië met KLM en Saudia

Saoedi-Arabië is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig. Met KLM kunt u 5 keer per week naar twee bestemmingen vliegen: Riyad en Dammam. De vlucht vertrekt tussen 15:40 en 16:00 uur. De KLM vlucht zal worden uitgevoerd met de Airbus 330-200 en de Airbus 330-300. Wat houdt u tegen?

De heen- en terugvlucht naar Saoedi-Arabië

Riyad is met een directe vlucht te bereiken. Als u naar Djedda reist maakt u eerst een tussenstop in Riyad. Vervolgens vliegt u door met een ander vliegtuig. Ook als u naar Dammam vliegt maakt u een tussenlanding in Riyad. Maar in dat geval hoeft u het vliegtuig niet uit.

Directe KLM-vlucht: Amsterdam >> Riyad (6 uur en 5 minuten)

Directe KLM-vlucht: Amsterdam >> Riyad* >> Dammam (8 uur en 30 minuten)

*Korte tussenlanding. U blijft in het vliegtuig zitten.

Op de terugweg vanuit Riyad maakt u een tussenlanding in Dammam. U hoeft het vliegtuig niet uit. Vliegt u terug vanuit Djedda? Dan moet u in Dammam een overstap maken. Als u in Dammam incheckt hoeft u u nergens zorgen om te maken. U vliegt rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Directe KLM-vlucht: Riyad >> Dammam* >> Amsterdam (9 uur en 10 minuten)

Directe KLM-vlucht: Dammam >> Amsterdam (6 uur en 50 minuten)

*Korte tussenlanding. U blijft in het vliegtuig zitten.

Overige vluchten naar Saoedi-Arabië

Saudia Airlines is gestart met een directe vlucht tussen Amsterdam en Djedda. Deze vlucht vertrekt op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 15:55 uur en komt om 22:45 uur lokale tijd aan. Saudia zet op de vluchten naar Schiphol een Boeing 787-900 Dreamliner in. Dat type biedt bij de Arabische luchtvaartmaatschappij plaats aan 298 passagiers, waarvan 24 in Business Class en 274 in Economy (Guest) Class. Catering en ruimbagage zijn standaard inbegrepen in de ticketprijs. Aan boord wordt geen alcohol geschonken. De terugvlucht vindt plaats op dezelfde dagen waarbij de vlucht om 8:20 uur vertrekt en om 13:30 uur in Amsterdam arriveert.

Andere luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Amsterdam met één tussenstop naar Saoedi-Arabië, waaronder Emirates (Dubai), Etihad Airways (Abu Dhabi), Lufthansa (Frankfurt), Qatar Airways (Doha), Turkish Airlines (Istanboel) en ITA Airways (Rome). Als u uw vluchten slim inplant kunt u er meteen een stedentrip in een ander land aan vast plakken. Heb jij het gemunt op een vakantie in buurland Oman? Oman Air maakt een tussenlanding in Dammam. Hier geldt hetzelfde: met een beetje gepuzzel las jij een ‘gratis’ stedentrip in. Ook als u vanuit Brussel of Düsseldorf vertrekt, moet u een tussenstop op de koop toenemen.

Goed nieuws voor de Belgen en de Nederlanders die in het zuiden van Nederland wonen. Royal Jordanian is op 26 oktober gestart met een indirect vlucht vanuit Brussel (via Amman) naar Saoedi-Arabië: Dammam, Djedda, Medina en Riyadh. De vlucht tussen Brussel en Amman duurt 4 tot 5 uur en wordt uitgevoerd op dinsdag, woensdag (vanaf 3 april), donderdag en zondag en er zal het hele jaar door – dus ook in de zomer – worden gevlogen. De vlucht vanuit Brussel vertrekt om 15:15 uur en komt om 22:00 uur lokale tijd aan. De vlucht vanuit Amman vertrekt om 11.00 uur en komt om 14.15 uur aan op Brussels Airport.

Met Flynas vanuit Brussel naar Jeddah

Flynas is een low-cost luchtvaartmaatschappij die in 2007 is opgericht in Saoedi-Arabië. Ze begon haar reis onder de naam Nas Air. Deze maatschappij kreeg lof als pionier in haar soort, met betaalbare tarieven die voor het eerst werden geïntroduceerd binnen het koninkrijk. De thuisbasis van Flynas is het King Khalid International Airport in Riyad.

Flynas zal vanaf 2 december op dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit Brussel naar Jeddah vliegen. De vlucht doet er ongeveer 6 uur over om de afstand tussen Brussel en Jeddah te overbruggen. De route zal worden uitgevoerd met A320neo-toestellen, geconfigureerd met 174 stoelen. Dit zou een additionele inkomende capaciteit betekenen van 522 stoelen per week.

De afgelopen jaren heeft Flynas een aanzienlijke groei doorgemaakt. Ze beschikken momenteel over 56 vliegtuigen, waarvan het grootste deel bestaat uit A320neo’s. De low-cost luchtvaartmaatschappij heeft plannen om in de komende jaren nog meer dan honderd van deze toestellen aan hun vloot toe te voegen.

De regering van Saoedi-Arabië streeft naar aanzienlijke groei in de luchtvaartsector. Dit initiatief heeft tot doel om de economie minder afhankelijk te maken van olie-inkomsten en om meer toeristen aan te trekken. Om deze ambitie te verwezenlijken, wordt er naast de bestaande luchtvaartmaatschappij Saudia, een tweede netwerkmaatschappij genaamd Riyadh Air gelanceerd.

Over Saudi Arabian Airlines (Saudia)

Saudia, voluit Saudi Arabian Airlines, is de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Sinds haar oprichting in 1945 heeft het zich ontwikkeld tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten. Saudia heeft aanzienlijke investeringen gedaan om haar vliegtuigvloot te moderniseren, wat resulteert in een van de jongste vloten in de industrie.

Met een uitgebreid wereldwijd routenetwerk verbindt Saudia ongeveer 100 bestemmingen op vier continenten, inclusief alle 28 binnenlandse luchthavens in Saoedi-Arabië. Als lid van de International Air Transport Association (IATA) en de Arab Air Carriers Organization (AACO) is de luchtvaartmaatschappij sinds 2012 ook een gewaardeerd lid van SkyTeam, de op één na grootste luchtvaartalliantie ter wereld.

Saudi’s toewijding aan veiligheid en uitmuntende dienstverlening wordt erkend door verschillende onderscheidingen. De Airline Passenger Experience Association (APEX) heeft de maatschappij bekroond met de prestigieuze Global Five-Star Major Airline-classificatie. Bovendien heeft Saudia de Diamond-status verkregen van APEX Health Safety powered by SimpliFlying, vanwege haar grondige aanpak van de veiligheid tijdens de pandemie.

In de recente jaren heeft Saudia ook internationale erkenning gekregen. In 2022 werd het uitgeroepen tot de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten door Brand Finance®. Daarnaast heeft Skytrax Saudia uitgeroepen tot de meest verbeterde luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2021, een eervolle onderscheiding die ze eerder ook al mochten ontvangen.

Tevens heeft Saudia onlangs First Suite gelanceerd. Met de First Suite van Saudia bent u verzekerd van een ongeëvenaarde vliegervaring, voorzien van eersteklas faciliteiten en een uitzonderlijke culinaire beleving. In deze volledig afgesloten privé-suite kunt u ontspannen in een comfortabele leren stoel, terwijl u geniet van een zeer uitgebreid aanbod aan HD-entertainment op een indrukwekkend 23-inch scherm. Bovendien kunt u profiteren van de Wi-Fi-service en een efficiënte werkruimte creëren met een ruime, inklapbare tafel.

Voor wie behoefte heeft aan rust, is er een comfortabel bed met een matras waarin u heerlijk kunt wegdromen. Gedurende de gehele vlucht bereidt een chef-kok gerechten van wereldklasse die exclusief beschikbaar zijn voor de gasten. Naast het voorgeschotelde viergangenmenu, geserveerd in de privacy van de suite, hebben gasten ook de mogelijkheid te kiezen voor comfortvoedsel of een à la carte maaltijd.

Dammam heeft de grootste luchthaven ter wereld

Aankomen in of vertrekken vanaf King Fahd International Airport in Dammam is een ervaring op zich. Met een totale oppervlakte van 776 vierkante kilometer – ongeveer de helft van de provincie Utrecht – is het de grootste luchthaven ter wereld. De gebouwen alleen al bestrijken zo’n 43 vierkante kilometer. Het vliegveld is ontworpen om jaarlijks twaalf miljoen passagiers en 125.000 ton cargo te verwerken. De hoofdterminal bestaat uit zes verdiepingen. Op de derde verdieping vindt u de aankomsthal, op de vierde de boardinggates en op de zesde de vertrekhal. Gelovigen kunnen terecht in de reusachtige moskee boven de parkeergarage. En in de landschapstuin eromheen kunt u een luchtje scheppen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info