Munteenheid en geldzaken Saoedi-Arabië

Munteenheid en geldzaken Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië wordt betaald met de Saoedische Riyal. Om het moment van schrijven is de koers: Riyal 1,00 = €0,26. In omloop zijn munten van 1 en 2 Saoedische Riyal, daarnaast ook biljetten van 5, 10, 50, 100 en 500 Saoedische Riyal. Maestro-betaalpassen worden overal geaccepteerd. Het is ook mogelijk om met diensten als Apple en Google Pay te betalen. Uw betaalpas staat standaard ingesteld op gebruik in Europa. Gaat u op reis naar Saoedi-Arabië? Pas dan uw profiel aan naar ‘Wereld’. In dorpen en stadjes komt een creditcard goed van pas. Draag voor de zekerheid dus een creditcard, maar ook contant geld bij u. Contant geld kunt u het beste pinnen bij een bank. Geldwisselkantoren rekenen extra kosten voor het wisselen van buitenlandse valuta naar Saoedische Riyal.

De kosten voor levensonderhoud liggen in Saoedi-Arabië zo’n 1,5 keer lager dan in Nederland. Een maaltijd voor twee personen in een middenklasse restaurant kost gemiddeld €40 en 0,33L frisdrank gemiddeld €0,80.

Fooi geven is gebruikelijk in Saoedi-Arabië. Meestal krijgt u in restaurants, hotels en andere horeca te maken met gastarbeiders. Vaak afkomstig uit India en Pakistan maar ook uit Afrikaanse landen. De lonen voor gastarbeiders liggen laag in Saoedi-Arabië en vaak zijn deze arbeiders afhankelijk van fooien. 10% is gebruikelijk.

De gastarbeiders zelf eten meestal in lokale Indiase restaurants. Wilt u heerlijk eten voor weinig, loop er dan naar binnen en neem plaats.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info