Over ons

Salaam Alaikum, Hala Walla!

Mijn naam is Jessica en ik laat u middels deze website graag kennismaken met het echte Saoedi-Arabië. Hieronder vertel ik meer over ons.

Mijn ontdekkingsreis door het Midden-Oosten is in 2011 begonnen. Een reis die zich kenmerkt door bijzondere ontmoetingen, een rijke keuken en vele natuurlijke en culturele hoogtepunten.

Ik woon sinds lange tijd in de Verenigde Arabische Emiraten en heb de afgelopen jaren veel toeristen uit Saoedi-Arabië gesproken die vakantie kwamen vieren in de VAE en mij enthousiast vertelden over hetgeen Saoedi-Arabië te bieden heeft. Met elk gesprek groeide mijn interesse in Saoedi-Arabië. Helaas was het voor 2019 niet mogelijk om als toerist Saoedi-Arabië te bezoeken, maar ik hield het nieuws in de gaten in de hoop er ooit naartoe te kunnen en het meest onontdekte land ter wereld met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Sinds het najaar van 2019 kan Saoedi-Arabië met een toeristenvisum worden bezocht. Ik heb geen moment getwijfeld en heb toen als een van de eerste Nederlanders een toeristenvisum weten te verkrijgen en meteen een twee weken lang bezoek gebracht aan het land.

Vanaf dat moment is mijn interesse in en mijn enthousiasme over Saoedi-Arabië steeds verder gegroeid. Ik word elke keer weer verrast door de grote mate van gastvrijheid, de adembenemende landschappen, de rijke cultuur en de ambitieuze visie van het koninkrijk. Wanneer ik Saoedi-Arabië aandoe kom ik graag in de bekende steden zoals Riyad, Jeddah en Medina en steeds vaker probeer ik een uitstapje te maken naar minder bekende plekken zoals AlUla, Yanbu en de groene en kleurrijke provincies Asir en Al Baha.

Gedreven door de vooroordelen over Saoedi-Arabië, is het mijn missie om jou kennis te laten maken met het echte Saoedi-Arabië. Al mijn kennis en ervaring komt op deze website samen. Een website die u een duidelijk en eerlijk beeld geeft van wat het land te bieden heeft. Daarbij vertel ik u graag meer over de laatste ontwikkelingen, voorzie ik u van reistips en kunt u hier binnenkort ook het meest interessante aanbod aan reizen naar Saoedi-Arabië terugvinden. Kortom, dit is hét vertrekpunt voor een reis door Saoedi-Arabië.

Veel leesplezier en hopelijk tot snel in Saoedi-Arabië.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info