Sindalah, een luxe eiland in de Rode Zee van Saoedi-Arabië

Sindalah is een luxueus eiland gelegen in het noorden van Saoedi-Arabië voor de kust van het meest prestigieuze bouwproject ter wereld genaamd NEOM. Sindalah biedt een buitengewone ervaring voor reizigers die het allerbeste zoeken. Een spannende nieuwe bestemming waar design, technologie en natuur samenkomen.

Dit prachtige eiland van 84 hectare dat het hele jaar door kan worden bezocht speelt een belangrijke rol in de nationale toerismestrategie van Saoedi-Arabië en dient als toegangspoort tot de betoverende Rode Zee, bekend om haar prachtige en diverse onderwaterwereld. De open zeeën en schilderachtige koraalriffen rondom Sindalah zijn de thuisbasis van dolfijnen, schildpadden, zeekoeien, mantaroggen, walvishaaien en een overvloed aan zeldzame koralen en kleurrijke rifvissen waarvan 600 endemisch.

Sindalah belichaamt de visie van NEOM op een tastbare manier. Als het eerste fysieke project dat in NEOM wordt gelanceerd, geeft het een voorproefje van de bijzondere ontwikkelingen die nog zullen volgen. NEOM streeft naar het creëren van een nieuwe levens- en werkwijze die duurzaam, innovatief en harmonieus is. Het project bestaat uit 16 regio’s, elk met een eigen identiteit. Naar verwachting zal 11% van de reizigers die NEOM bezoeken ook Sindalah aandoen.

Sindalah zal luxe toerisme bieden in een unieke omgeving en bezoekers laten kennismaken met de ware schoonheid van NEOM en Saoedi-Arabië. Dit draagt bij aan de bredere doelstellingen van NEOM om economische groei te stimuleren, banen te creëren, sociale vooruitgang te bevorderen en het milieu te beschermen. Sindalah vertegenwoordigt de ultieme luxe reiservaring en kan vanaf Q1 2024 worden bezocht. Het streven is om tegen 2028 2.400 bezoekers per dag aan te trekken.

Met het vermogen om nieuwe toeristische mogelijkheden vanaf de basis te ontwerpen, werkt NEOM samen met toonaangevende vrijetijds- en hotelmerken zoals Marriott en Four Seasons om van Sindalah een exclusieve en glamoureuze bestemming te maken in de Rode Zee voor de jachtgemeenschap van de wereld. NEOM ontwikkelt het eiland tot een premium bestemming, omringd door een prachtige en diverse mariene omgeving met een van ‘s werelds mooiste koraalreservaten.

Met zijn ongelooflijke scala aan voorzieningen, state-of-the-art maritieme faciliteiten, strategische locatie en uitzonderlijke natuurlijke landschappen, wordt verwacht dat Sindalah zich zal positioneren als een van de meest aantrekkelijke eilanden in de Rode Zee.

De ligging van Sindalah

Sindalah is gesitueerd in het noorden van Saoedi-Arabië op zo’n 17 uur varen van veel jachthavens in het Middellandse Zee gebied. Sindalah is dus uitstekend verbonden met de nabijgelegen Middellandse Zee. Sindalah krijgt een prestigieuze jachthaven met 86 ligplaatsen voor boten van tussen de 15 en 50 meter en 75 offshore-boeien voor superjachten van +50 meter. Sindalah heeft de ideale locatie om een nieuwe hotspot te worden voor de meest indrukwekkende jachten ter wereld.

Vanaf het vasteland kan Sindalah worden bereikt met een watervliegtuig of ferry.

De faciliteiten van Sindalah

Marriott en Four Seasons bieden een mix van 413 ultraluxe hotelkamers, 333 hoogwaardige appartementen die van alle gemakken zijn voorzien en 88 villa’s. Met een exclusieve strandclub, uitmuntende stranden, een elegante jachtclub en meer dan 38 buitengewone culinaire ervaringen (inclusief Michelin), biedt het eiland een unieke beleving in de Rode Zee.

Bovendien zullen golfliefhebbers aangetrokken worden door de wereldklasse 9 holes golfbaan van Sindalah met een 360 graden uitzicht op de Rode Zee.

Als aanvulling op het groeiende toeristische aanbod van NEOM, zal Sindalah de luxe internationale jachtkalender herdefiniëren en een nieuw seizoen bieden voor bezoekers en gasten om van te genieten. Sindalah biedt een scala aan nautische ervaringen aan, waaronder scuba duiken, snorkelen, waterskiën en kitesurfen.

NEOM, Sindalah en visie 2030

Saoedi-Arabië kijkt naar het versnellen van het inkomen uit toerisme als onderdeel van zijn ambitieuze plannen voor Visie 2030, een initiatief dat gericht is op het diversifiëren van de economie van het koninkrijk, van onderwijshervormingen tot grootschalige projecten zoals NEOM en het Rode Zee Project, een uitgestrekte toeristische bestemming van 28.000 vierkante kilometer langs de westkust van het koninkrijk.

De opening van Sindalah heeft een eminent historisch belang, niet alleen voor het eiland maar ook voor NEOM. Het markeert het begin van een tijdperk, een nieuw tijdperk waarin de Rode Zee zal uitgroeien tot een van de belangrijkste wereldwijde toeristische bestemmingen.

Sindalah zal ook het startpunt zijn voor de wereld om NEOM te ontdekken, dat een katalysator zal zijn voor economische ontwikkeling en diversificatie. NEOM zal de leefbaarheid, het bedrijfsleven en de bescherming van het milieu opnieuw vormgeven en banencreatie (3.500), industriële ontwikkeling en duurzaamheidsdoelen in het koninkrijk ondersteunen.

Sindalah volgt de visie en het doel van NEOM: zich aanpassen aan en het effect van klimaatverandering en ongecontroleerde ontwikkeling verminderen, nieuwe manieren bevorderen om milieuverval tegen te gaan en de natuur te regenereren.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info