De lekkerste dadels uit Saoedi-Arabië

Saoedische dadels, een delicatesse uit de vruchtbare oases van het Arabische schiereiland, belichamen de rijke cultuur en natuurlijke schatten van het koninkrijk. Met hun zoete smaak en unieke textuur, gewonnen door eeuwenoude oogst- en droogtradities, zijn deze dadels een essentieel element in de Arabische keuken.

De voordelen van dadels

Het consumeren van dadels wordt om verschillende redenen aangeprezen. Hoewel er talloze smakelijke snacks zijn, zijn er maar weinig die tegelijkertijd gezond zijn, in tegenstelling tot dadels. Deze vrucht zit boordevol voedingsstoffen die uw gezondheid bevorderen.

Met maar liefst 8 gram vezels per 100 gram, fungeren dadels als een uitstekende bron van vezels. Vezels zijn van essentieel belang voor een gezonde spijsvertering, verminderen het risico op darmkanker en bevorderen een verzadigd gevoel. In tegenstelling tot sommige andere snacks, verzadigen dadels sneller en helpen ze overmatig snacken te voorkomen.

Bovendien zijn dadels rijk aan vitamines en mineralen. Vitamines A, B, C, E en K zijn allemaal aanwezig in deze vrucht, samen met mineralen zoals calcium, ijzer, zink, mangaan, koper, magnesium en kalium. Ondanks het feit dat dadels weinig vet bevatten, en het caloriegehalte per dadel laag is, bieden ze een overvloed aan voedingsstoffen. Daarnaast bevatten dadels antioxidanten, wat resulteert in een ontstekingsremmend effect.

Dadels zijn buitengewoon gezond en worden aanbevolen voor mensen met bloedarmoede. Ze spelen ook een cruciale rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dankzij hun lage vetgehalte en minimale calorieën zijn dadels ook een uitstekende keuze voor wie wil afvallen. Geniet van dit smakelijke tussendoortje zonder u schuldig te voelen over uw dieet.

Het prille begin van Yogi & Yousef

Yogi en Yousef hebben elkaar in 2010 op de bloemenveiling in Nederland ontmoet, wat het begin markeerde van een snelgroeiende vriendschap. Binnen de kortste keren bracht het lot hen opnieuw samen, ditmaal in Saoedi-Arabië.

Bij Yogi’s aankomst in Saoedi-Arabië leidde Yousef hem naar een betoverende dadelpalmplantage. Daar proefde Yogi voor het eerst de verrukkelijke Sukari-dadel. De smaakervaring maakte zo’n diepe indruk op Yogi dat hij prompt besloot een aanzienlijke hoeveelheid naar Nederland mee te nemen. Het enthousiasme van zowel familie als vrienden was overweldigend. Na diverse ontmoetingen werd de knoop doorgehakt: Yogi en Yousef bundelden hun krachten voor een samenwerking die al snel zijn vruchten afwierp.

De Sukari dadel

De Sukari dadel, ook wel bekend als de koninklijke dadel, is een zoete lekkernij met gouden tot gele tinten afkomstig uit Al Qasim, Saoedi-Arabië. De dadel staat bekend om zijn unieke gekarameliseerde en fruitige smaak, gevolgd door een zijdezachte nasmaak van honing. Geteeld in de weelderige oases van het koninkrijk, biedt deze dadelsoort een onweerstaanbare combinatie van zoetheid en zachtheid. Ontdek de weelde van de Sukari dadel en geniet van een smaakvolle reis naar het hart van de Saoedische traditie.

Duurzaamheid

Yogi & Yousef hanteren een zero-waste beleid, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke oogst volledig wordt benut. We maken heerlijke dadelpasta, gezonde snacks en rijke dadelsiroop, waarbij zelfs minder esthetische dadels worden gebruikt.

In onze toewijding om waterverspilling te minimaliseren, passen we duurzame processen toe in ons gehele productieproces. Ook hebben ze de overstap gemaakt naar een volledig biologische dadelteelt.

Daarnaast worden al hun retailverpakkingen samengesteld in een sociale werkplaats, wat bijdraagt aan een ondersteunende en inclusieve werkomgeving. Deze verpakkingen zijn allemaal plasticvrij.

Daarnaast hechten ze veel belang aan goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers. Om dit te kunnen garanderen wordt hun hun bedrijf jaarlijks geaudit volgens Europees standaarden op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid.

Met het omarmen van het principe “delen is zorgen,” delen zij de dadels met mensen die mogelijk moeite hebben met het kopen ervan, waardoor een gevoel van gemeenschap en vrijgevigheid wordt bevorderd.

Waar te bestellen?

Klik hier om deze heerlijke Sukari dadels te bestellen en maak kennis met de smaak van Saoedi-Arabië.

Een zee van 3 miljoen palmbomen

In het oosten van Saoedi-Arabië vindt u de Al Ahsa Oase die sinds 2018 vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het unieke samenspel tussen de mens en zijn omgeving is nog steeds terug te zien. Slenter langs aangelegde putten, kanalen en tuinen, en bezoek de historische forten die de waterschat moesten beschermen.

De schaal en schoonheid van de Al Ahsa Oase worden pas echt duidelijk zodra u erover heen kijkt. Als u naar de top van de 75 meter hoge Al Qarah-berg loopt, wordt u beloond met een 360-graden uitzicht. Waar u ook kijkt, overal ziet u dat groene bladerdek, met aan de horizon de eindeloze woestijn.

Ga zelfstandig naar boven of schakel een gids in. Ook de smalle kloven en verlichte grotten, die als aderen door de Al Qarah-berg lopen, zijn het verkennen waard. Het geheel is omgedoopt tot het Land of Civilizations-park. Als u naar boven wilt moet u eerst een kaartje kopen in het museum.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info