AMAALA: het cadeau van Saoedi-Arabië aan de wereld

AMAALA wordt een exclusief megaresort voor de UHNWI’s van deze aardbol: ultra-high-net-worth individuals met een nettowaarde van meer dan dertig miljoen dollar. De vijf sterren levensstijl wordt gecombineerd met een voortrekkersrol op gebied van duurzaamheid.

Have yacht, will travel. Het ijdelheidsproject AMAALA is bestemd voor de ultrarijken, de – laten we er geen doekjes om winden – UHNWI’s van deze aardbol: ultra-high-net-worth individuals. Dit wordt een speeltuin voor de toplaag van 0,003% van de wereldbevolking, de puissant rijken met een nettowaarde van meer dan dertig miljoen dollar.

AMAALA is één van de megaprojecten die onderdeel uitmaken van Visie 2030, waarmee Saoedi-Arabië minder afhankelijk van olie wil worden en investeert in andere sectoren, zoals toerisme. Toerisme voor veeleisende, veel spenderende jachtbezitters die op zoek zijn naar exclusieve vakantie-ervaringen, in dit geval.

Het is een cadeau van Saoedi-Arabië aan de hele wereld, zo wordt het plan zonder valse bescheidenheid gepresenteerd. De naam komt van het Arabische woord voor hoop en Sanskriet voor ‘puurheid’. AMAALA wordt ’s werelds meest allesomvattende wellness retreat.

Vijfsterrenlevensstijl, maar dan duurzaam

Aan de noordwestelijke kust van de Rode Zee, tussen Medina en de Jordaanse grens, wordt 4.155 km² land geprepareerd voor de bouw van AMAALA. Het koraalrif in de Rode Zee is het op drie na grootste ter wereld. AMAALA wil die natuurlijke schoonheid niet alleen inzetten als attractie voor welvarende duikers. De inkomsten die het project genereert moeten ten goede komen aan milieubehoud en het bevorderen van de biodiversiteit.

AMAALA wil daarmee een vijfsterrenlevensstijl combineren met een voortrekkersrol op gebied van duurzaamheid. Het is de bedoeling dat het luxe resort volledig klimaatneutraal gaat draaien. AMAALA moet naast het bestaande Saoedische energienetwerk gaan opereren, aangedreven worden door duurzame energiebronnen en al in 2030 minimaal de helft van al het in het resort geconsumeerde voedsel zelf produceren. Zelfs het afval zal volledig gerecycled worden – ook de milieubeloftes zijn allerminst bescheiden.

Amaala kent drie afzonderlijke locaties

Met zoveel luxe wilt u natuurlijk niet hutjemutje met uw exorbitant rijke buren opeengepakt zitten. AMAALA zal daarom uit drie afzonderlijke locaties bestaan: Triple Bay, The Coastal Development en The Island.

Het mooiste stukje kust is gereserveerd voor Triple Bay Amaala, met prachtige baaien om per jacht of jetski te verkennen tegen een decor van bergen in het binnenland. Dit wordt de meest exclusieve wellness retreat op aarde, met een Instagrammable rotshotel, een sports performance academy en faciliteiten voor populaire sporten zoals golf, tennis, paardrijden, polo en kameelracen. The Coastal Development wordt het epicentrum van kunst en cultuur in het Midden-Oosten. Een museum voor moderne kunst en een dynamische culturele agenda moet influencers en kunstconnaisseurs van over de hele wereld aantrekken. The Island wordt de plek met de meest luxe residenties en weelderige Arabische tuinen. Naast villa’s en appartementen komen hier een kunstenaarsdorp met werkstudio’s en tentoonstellingsfaciliteiten, ultraluxe strandresorts en jachthavens.

Bent u zelf nog geen UHNWI? Dan heeft u nog een paar jaar om te sparen. Halverwege 2024 moet de eerste ontwikkelingsfase zijn afgerond en vanaf 2028 kunt u pas echt in AMAALA terecht om uw geld uit te geven aan fine dining, wellness en luxueuze recreatiefaciliteiten. Bij oplevering beschikt Amaala over 2.500 hotelkamers.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info