Edge of the World in Saoedi-Arabië

Een buitenaards landschap dat de verbeelding tart.

In het hart van Saoedi-Arabië ligt een verbazingwekkend natuurlijk wonder dat bekend staat als “Edge of the World” (officiële naam Jebel Fihrayn). Edge of the World is de naam van de klif die 700 meter lang en 300 meter hoog is. Dit adembenemende landschap, gelegen op ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Riyad, biedt een zeldzaam uitzicht op de ruige natuur van Centraal Saoedi-Arabië. Met zijn torenhoge kliffen, eindeloze uitgestrektheid en ongerepte schoonheid is de Edge of the World een van de best bewaarde geheimen van Saoedi-Arabië.

Edge of the World en het Tuwaik-gebergte

Het eerste wat opvalt wanneer u bij de Edge of the World aankomt, is de indrukwekkende klif die zich uitstrekt over ongeveer 600 kilometer en deel uitmaakt van het Tuwaiq-gebergte, van de provincie Najran helemaal naar de zuidelijke grens van Qassim, eindigend in Az-Zulfi. Dit geologische fenomeen is het resultaat van miljoenen jaren van erosie, waarbij wind en water de kalksteenformaties hebben gebeeldhouwd tot de adembenemende kliffen die we vandaag de dag zien. Vanaf de rand van deze klif strekt zich een immense leegte uit, waar het landschap abrupt eindigt en de horizon overgaat in het niets. Het gevoel van sereniteit en uitgestrektheid die u hier ervaart, is werkelijk uniek. Het landschap doet erg denken aan de Disneyfilm ‘The Lion King’.

Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft de Edge of the World ook een historische en culturele betekenis. Het gebied maakte ooit deel uit van de oude karavaanroute en werd gebruikt als een strategisch punt voor handelaren die door de regio reisden. De kliffen dienden als oriëntatiepunt voor reizigers en boden beschutting tegen de onvoorspelbare woestijnomstandigheden. Bovendien zijn er in de omgeving van Edge of the World archeologische vindplaatsen ontdekt die teruggaan tot de pre-islamitische tijd, waardoor het gebied nog meer historische waarde krijgt.

Wat de Edge of the World echter echt fascinerend maakt, is de surrealistische sfeer die er heerst. De ruwe, ongerepte schoonheid van het landschap, gecombineerd met het gevoel van afzondering en de immense leegte die zich voor u uitstrekt, creëren een bijna buitenaards gevoel. Het is geen verrassing dat dit prachtige gebied steeds populairder wordt bij avontuurlijke reizigers en fotografen die op zoek zijn naar unieke en adembenemende landschappen.

Hoewel de Edge of the World nog steeds relatief onbekend is bij het grote publiek, heeft de Saoedische overheid de afgelopen jaren inspanningen geleverd om het gebied te promoten als een toeristische bestemming. Er zijn verschillende verbeteringen in de infrastructuur aangebracht, zoals wandelpaden en picknickplaatsen, om bezoekers in staat te stellen ten volle van deze natuurlijke rijkdom te genieten.

Als u een reis naar Saoedi-Arabië in gedachten hebt, mag u de Edge of the World absoluut niet missen. Het is een plek waar u de drukte van de metropool Riyad achter u kunt laten en u kunt onderdompelen in de majestueuze schoonheid van Moeder Natuur. Of u nu een avonturier, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, de Edge of the World zal u zeker betoveren en u verbeelding prikkelen zoals maar weinig andere plekken op aarde dat kunnen.

Praktische informatie

De rit vanuit Riyad direct naar de Edge of the World duurt tussen de anderhalf en twee uur. Wij adviseren u om goede wandelschoenen aan te trekken aangezien u zelf naar de top dient te wandelen. Het is geen lastige klim, zelfs beginners kunnen deze wandeling naar het uitkijkpunt volbrengen. Let op: houd voldoende afstand van de rand van de klif aangezien deze nog niet omheind is!

De beste tijd om de top van de klif te bereiken is tijdens zonsopgang of zonsondergang, dus kies het juiste moment om te genieten van het schitterende uitzicht op de prachtig gekleurde lucht.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info