Saoedi-Arabië lanceert het Murabba-project

Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië heeft de lancering aangekondigd van de New Murabba Development Co. die het centrum van Riyad zal transformeren door de bouw van een unieke woon-, werk- en entertainmentomgeving.

Het Murabba-project zal worden gebouwd vanuit het oogpunt duurzaamheid, met groene zones en wandel- en fietspaden die de levenskwaliteit zullen verbeteren door een gezonde levensstijl en gemeenschapsactiviteiten te bevorderen.

Locatie

De ontwikkeling zal plaatsvinden op de kruising van de King Salman en King Khalid Road in het noordwesten van Riyad op een oppervlakte van 19 vierkante kilometer en zal uiteindelijk huisvesting bieden aan honderdduizenden mensen. Murabba is gelegen op 20 minuten rijden van de luchthaven van Riyad.

Aanbod

Murabba zal meer dan 25 miljoen vierkante meter vloeroppervlak bieden, 104.000 wooneenheden, 9.000 hotelkamers, 980.000 vierkante meter winkelruimte, 1,4 miljoen vierkante meter kantoorruimte, 620.000 vierkante meter vrijetijdsvoorzieningen en 1,8 miljoen vierkante meter gemeenschapsvoorzieningen.

Het project omvat onder anders een iconisch museum, een technische universiteit, een multifunctioneel immersief theater en meer dan 80 amusements- en culturele podia.

Te voet bereikt u binnen 15 minuten elke plek in Murabba als ook heeft het een eigen transportsysteem.

De Mukaab

Het gebied zal de Mukaab herbergen, een iconisch gebouw dat is voorzien van de nieuwste innovatieve technologieën en het zal een van de grootste bouwwerken ter wereld zijn: 400 meter hoog, 400 meter breed en 400 meter lang in een kubusvorm om maximaal gebruik van het gebouw te garanderen.

Geïnspireerd door de moderne Najdi-architectuur wordt de Mukaab ‘s werelds eerste meeslepende bestemming die een ervaring biedt die wordt gecreëerd door digitale en virtuele technologie met de nieuwste holografische technieken.

Het gebouw zal bestaan uit een toren op een spiraalvormige basis. De totale oppervlakte beslaat 2 miljoen vierkante meter die wordt ingevuld door eersteklas horecagelegenheden en een veelheid aan winkels, culturele en toeristische attracties, samen met woningen en hotels, commerciële ruimtes en recreatieve voorzieningen.

Economie

Het project maakt deel uit van de strategie van het openbare investeringsfonds om de inkomstenbronnen van Saoedi-Arabië te diversifiëren. Verwacht wordt dat het project tegen 2030 ongeveer 50 miljard dollar zal toevoegen aan de niet-olie-economie en 334.000 directe en indirecte banen zal creëren. Het project moet in 2030 zijn voltooid.

Wordt vervolgd …

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info