NEOM in Saoedi-Arabië onthult Leyja

Saoedi-Arabië’s NEOM heeft een nieuw hotel project toegevoegd aan haar duurzame portfolio genaamd Leyja. Leyja begint aan de kust van de Golf van Aqaba en gaat dan landinwaarts door een vallei omringd door 400 meter hoge bergen. Leyja maakt deel uit van NEOM, een ambitieus project ter waarde van 500 miljard dollar, geïnitieerd door Saoedi-Arabië als onderdeel van hun visionaire plan om een futuristische megastad te creëren gelegen in het noordwesten van Saoedi-Arabië.

Leyja maakt deel uit van de inspanningen van NEOM om een veelzijdige bestemming te worden, in lijn met de ambities van het Koninkrijk om een sterke en duurzame toerisme-industrie te ontwikkelen onder Visie 2030.

Wat Leyja zo uniek maakt, is haar betoverende locatie te midden van een prachtig natuurgebied met een overvloed aan diverse planten en dieren. De naam ‘Leyja’ verwijst naar een oud pad dat ooit druk werd bewandeld door handelaren. De vallei kenmerkt zich door adembenemende panorama’s waar bezoekers kunnen genieten van de serene berg- en woestijnlandschappen en de imposante rotsformaties. Deze rotsen getuigen van miljoenen jaren geologische geschiedenis en bieden een fascinerende blik op het verleden.

Om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te benadrukken en te beschermen, zal 95 procent van het gebied worden behouden voor natuur, waarbij innovatieve ecologische ontwerpen en bouwtechnieken worden toegepast. Duurzaamheid en zorg voor het milieu staan hierbij centraal.

Het project omvat drie duurzame hotels met in totaal 120 boetiek kamers en suites.

Het eerste pand is gericht op avontuur- en bergsportliefhebbers en loopt langs de wanden van de vallei als een trap omhoog.

Het eerste hotel is gericht op avontuur- en bergsportliefhebbers en loopt langs de wanden van de vallei als een trap omhoog.

Het tweede hotel bevindt zich in het hart van de grootste oase van de vallei waarbij de natuur centraal staat.

Het derde hotel is een wellnessretreat om even helemaal tot rust te komen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info