De mooiste musea van Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië biedt niet alleen een adembenemende variëteit aan natuurlijke schoonheid, maar ook een schat aan moderne musea en culturele hoogtepunten. Lees hier meer over de mooiste musea van Saoedi-Arabië en laat u inspireren voor een bezoek aan dit prachtige en diverse land.

Het Nationaal Museum van Saoedi-Arabië

Hoewel het een modern uiterlijk heeft aan de buitenkant, neemt het Nationaal Museum in Riyad bezoekers mee op een meeslepende reis door eeuwen van cultuur, kunst en geschiedenis – van het prehistorische Arabië tot het heden. Met interactieve tentoonstellingen, replica’s van de belangrijkste (religieuze) gebouwen, neolithische rotstekeningen, oude manuscripten en traditionele ambachten, biedt dit museum een diepgaand inzicht in de rijke historie van Arabië. Educatie en entertainment komen samen in dit twee verdiepingen tellende, 28.000 vierkante meter grote museum. Verken de verschillende exposities via hun app en maak vervolgens een virtuele tour.

Het King Abdulaziz Center for World Culture

Ook wel bekend als Ithra, wat “verrijking” betekent in het Arabisch, is dit 18 verdiepingen tellende centrum omgeven door kleinere ronde structuren en de woestijn. Het opvallende complex van glanzende stalen buizen is niet alleen een vooruitstrevend architectonisch hoogtepunt, maar ook een cultureel centrum met een bibliotheek van meer dan 270.000 boeken, een auditorium en tentoonstellingsruimtes. Het is een plek waar ideeën en dromen tot leven komen. Bezoek hun website voor informatie over lopende tentoonstellingen, workshops zoals 3D-keramiekprinten en lezingen zoals SciNight, speciaal voor jongeren met interesse in wetenschap.

Het Tayebat Museum

Dit museum biedt een authentieke inkijk in het oude Djedda waarbij ze de traditionele Hijazi-architectuur hebben nagebootst waardoor de 2.500 jaar oude geschiedenis tot leven komt. Blader door vroege manuscripten van Arabische reizigers en verken de Islamitische geschiedenis terwijl u door prachtig versierde ruimtes wandelt. Het voelt als een reis door de tijd.

Het Sultan bin Abdulaziz Science & Technology Center (Scitech)

Duik in de wereld van wetenschap bij Scitech. Geniet van een IMAX-show, verken het aquarium en bewonder de sterren en planeten in het Scitech Astronomical Observatory. Ontdek de rol van technologie in ons dagelijks leven in de Amazing Technology Hall en maak een reis door de ruimte in de Earth en Space Hall, waar modellen van de maanvorming en de Hubble-ruimtetelescoop te vinden zijn.

Het Dar Al Madinah Museum

Ga op een spirituele reis en ontdek de fascinerende geschiedenis van Medina via de fotogalerijen van dit particuliere museum. Bewonder stadsmodellen die Medina in verschillende tijdsperiodes tonen en bekijk relikwieën, zoals de boog van Sa’d ibn Abi Waqqas, een gewaardeerde metgezel van de profeet Mohammed. Ontdek hoe het landschap en de mensen van Medina door de geschiedenis heen zijn veranderd, met onder andere een evolutie van de Masjid an-Nabawi, de moskee van de profeet.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info