Reizen als vrouw door Saoedi-Arabië

Reizen door Saoedi-Arabië als vrouw is een avontuur dat u onderdompelt in een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en tradities. Hoewel Saoedi-Arabië de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen heeft doorgemaakt, blijft het voor vrouwelijke reizigers een unieke ervaring, waarbij u zich moet aanpassen aan lokale normen en waarden. Laten we een diepgaande blik werpen op hoe het is om als vrouw door Saoedi-Arabië te reizen.

Leuk weetje: op het vliegveld in Riyad is er een taxiservice die niet alleen wordt gerund door vrouwen maar waarvan ook alleen vrouwen gebruik mogen maken.

De abaya: een cultureel icoon

Bij aankomst in Saoedi-Arabië valt het meteen op: de meerderheid van de vrouwen draagt nog steeds de traditionele zwarte abaya die hen van hals tot voeten bedekt, een zwarte sjaal over hoofd en schouders, en een zwart doekje voor neus en mond. Dat doekje zit aan een band rond hun hoofd vast, zodat alleen hun ogen zichtbaar zijn. Wanneer ze eten, tillen ze het bij elke hap een beetje op. Hoewel het niet langer verplicht is voor buitenlandse bezoekers, is het dragen van een Abaya nog steeds een veel voorkomende keuze voor respect naar de lokale cultuur. Het dragen van dit kledingstuk kan als een uitdaging worden ervaren, maar het biedt ook een unieke mogelijkheid om u te mengen met de lokale bevolking en deel te nemen aan hun dagelijkse routines.

Onafhankelijkheid in onderwijs en werk

Ondanks traditionele beperkingen heeft Saoedi-Arabië grote stappen gezet in het bevorderen van de rol van vrouwen in de samenleving. Vrouwen zijn nu in staat om onderwijs te volgen en deel te nemen aan verschillende beroepen, waardoor ze een ongekende mate van onafhankelijkheid hebben verworven. Reizende vrouwen zullen getuige zijn van de toenemende aanwezigheid van vrouwen in openbare functies, van universiteiten tot bedrijven, dit draagt bij aan een positief beeld van de voortdurende progressie van het land. Ook bij aankomst op het vliegveld is dit merkbaar aangezien er vrouwen werkzaam zijn bij de douane als ook de security.

Respect voor lokale gewoonten

Saoedi-Arabië is diepgeworteld in tradities en religieuze gewoontes. Als vrouwelijke reiziger is het belangrijk om deze waarden te respecteren. Het bedekken van uw haar met een sjaal en het dragen van bescheiden kleding die het gedeelte tussen uw schouders en net onder uw knieën bedekken, worden als respectvol beschouwd. Dit laatste geldt overigens ook voor mannen. Kledingstukken die los zitten is in verband met de warmte aan te raden. Ook wordt het aanbevolen om terughoudendheid te tonen in het openbaar vertoon van genegenheid, zoals kussen en knuffelen.

Bied geen handdruk aan aan iemand van het tegenovergestelde geslacht, tenzij zij dat eerst doen. Een gebruikelijke manier om mannen te begroeten is door uw rechterhand op uw borst te plaatsen en te knikken met een “Ahlan” (hallo).

In algemene zin gaat het erom respect te tonen en open te staan voor lokale gewoontes en gebruiken. U zult zien dat u als vrouw, maar ook als man, keer op keer aangenaam wordt verrast.

Cultuur en gastvrijheid

Reizende vrouwen zullen merken dat de Saoedische bevolking vriendelijk en gastvrij is. Als vrouw zult u vaak worden uitgenodigd om deel te nemen aan sociale bijeenkomsten en traditionele festiviteiten. Het ervaren van lokale gerechten, kunst en muziek biedt een waardevolle kans om de cultuur van het land te begrijpen en te waarderen.

Veiligheid

Saoedi-Arabië staat bekend als een buitengewoon veilig land om doorheen te reizen. Dit gegeven kan worden toegeschreven aan meerdere factoren, waaronder de prominente positie van toerisme en gastvrijheid in het land, de indrukwekkende welvaart van de Saoedische samenleving, en de strenge handhaving van wetten tegen diefstal.

Saoedi-Arabië heeft gastvrijheid en het comfort van reizigers hoog in het vaandel staan. Vanaf het moment dat u voet zet op Saoedische bodem, wordt u begroet met warmte en respect. De vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de lokale bevolking maken de reiservaring nog aangenamer. Ze zijn trots op hun rijke cultuur en tradities, en ze delen deze graag met nieuwsgierige bezoekers.

Exploratie van historische schatten

Saoedi-Arabië heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Vrouwelijke reizigers kunnen genieten van het verkennen van oude ruïnes, prachtige moskeeën en historische bezienswaardigheden die getuigen van het verleden van het land. Onder de hoogtepunten bevinden zich Hegra of ook wel Madain Saleh, een UNESCO-werelderfgoed in het noorden van Saoedi-Arabië, en de historische stad Diriyah in Riyad, de bakermat van Saoedi-Arabië.

Conclusie

Reizen als vrouw door Saoedi-Arabië is een verrijkende ervaring. Het land biedt een unieke mix van traditie en moderniteit, waarin de vrouwelijke reiziger wordt gevraagd respect te tonen voor de lokale cultuur maar tegelijkertijd ook te genieten van de vooruitgang die het land heeft doorgemaakt. Het verkennen van Saoedi-Arabië biedt een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis, cultuur en gastvrijheid van dit intrigerende land. Laat u verrassen door de hafawah, of ook wel de Arabische gastvrijheid.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info