Stedentrip Riyad

Het allermooiste dat Riyad te bieden heeft in 3 dagen

Over deze reis

Verken het betoverende Riyad in drie onvergetelijke dagen vol hoogtepunten. Van het imposante Masmak Fort en de levendige Souq al-Zal tot een spirituele ervaring bij de Al Rahji-moskee en een kennismaking met het bruisende Riyadh Boulevard, elke stap onthult de rijke cultuur van Saoedi-Arabië. Laat u verwonderen over de schitterende vergezichten van Edge of the World en de historische pracht van Diriyah, voormalige hoofdstad van het eerste Saoedische rijk. Sluit uw reis af met een adembenemend uitzicht vanaf de Kingdom Tower voordat u afscheid neemt van deze veelzijdige metropool.

Hoogtepunten

 • Masmak Fort, Souq al-Zal en Riyad Boulevard
 • Werelderfgoed Diriyah en het natuurwonder Edge of the World
 • De futuristische en iconische Kingdom Tower

Meer weten?

Scroll verder en ontdek het complete reisprogramma, de accommodaties en meer!

Dag-tot-dag

Dag 1 | Een betoverende kennismaking met Riyad

De ochtend begroet u met een gevoel van opwinding terwijl uw vliegtuig rustig neerdaalt in de bruisende stad Riyad. U wordt hartelijk ontvangen op de luchthaven en begeleid naar een privétransfer die u naar uw hotel brengt, waar u zich kunt opfrissen voordat het avontuur begint.

Na een heerlijke lunch bij Nadj Village, waar traditionele Arabische gerechten uw smaakpapillen verwennen, begeeft u zich naar het Masmak Fort, een imposante citadel en symbool van de oorsprong van het moderne Saoedi-Arabië. Tegenwoordig fungeert het gerestaureerde gebouw als museum waar historische artefacten, foto’s en kaarten uit begin 20e eeuw te bewonderen zijn.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de Souq al-Zal, waar u zich kunt onderdompelen in de kleuren, geuren en geluiden van een levendige authentieke markt. Het is de perfecte plek om unieke items te vinden die het rijke culturele erfgoed van het koninkrijk laten zien. 

Hierna doet u het Nationaal Museum aan waar oude voorwerpen en exposities u meenemen op een reis door de geschiedenis van Saoedi-Arabië.

Een spirituele ervaring wacht op u bij de Al Rahji-moskee, een prachtig architectonisch meesterwerk dat de grootsheid van de islamitische cultuur belichaamt. 

U sluit de dag af met een bezoek aan Riyadh Boulevard, waar de moderne flair van de stad samensmelt met traditionele charmes. Hier kunt u genieten van al het lekkers dat Saoedi-Arabië te bieden heeft, terwijl u de lokale sfeer opsnuift en uzelf onderdompelt in het bruisende nachtleven van Riyad.

Dag 2 | Avonturen in de woestijn en historische pracht

De ochtend begint met een bezoek aan het opvallende King Abdullah Financial District (KAFD), een architectonisch meesterwerk dat de moderniteit en ambitie van Riyad weerspiegelt. Hier kunt u zich vergapen aan de wolkenkrabbers en futuristische ontwerpen die de skyline sieren.

Na het bezoek aan KAFD begint het avontuur echt als u naar het prachtige Edge of the World reist, een natuurwonder dat u de adem zal benemen met zijn dramatische kliffen, panoramische vergezichten en ongerepte schoonheid. Edge of the World is een van de best bewaarde geheimen van Saoedi-Arabië.

Na deze indrukwekkende natuurervaring keert u terug naar Riyad waar u Diriyah bezoekt, de voormalige hoofdstad van het eerste Saoedische rijk en de bakermat van Saoedi-Arabië. Hier kunt u dwalen door de smalle straatjes van de oude stad en de grandeur van het verleden voelen terwijl u de paleizen en historische gebouwen verkent. U leert meer over de Saoedische geschiedenis in het Diriyah Museum, neemt een kijkje in de Al Zawiha-moskee en bestudeert de Najdi-architectuur in het Saad bin Saud Paleis.

U sluit de dag af met een heerlijk diner met Diriyah op de achtergrond, terwijl u nageniet van een onvergetelijke dag.

Dag 3 | Een laatste blik op Riyad’s schoonheid

Op uw laatste ochtend in Riyad wordt u verwend met een bezoek aan de Kingdom Tower, een iconisch symbool van de stad. De 302 meter hoge Kingdom Tower is met 99 verdiepingen na de Abraj Al Bait-toren in Djedda de hoogste wolkenkrabber van Saoedi-Arabië. Het futuristische en iconische gebouw is simpelweg niet te missen en zichtbaar vanuit alle hoeken van de stad Riyad.

Na dit hoogtepunt kunt u genieten van een koffie of lunch in de diplomatenwijk, te midden van de weelderige groenvoorzieningen en moderne architectuur.

Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van Riyad. U wordt met een privétransfer naar de luchthaven gebracht voordat u terugkeert naar uw land van herkomst.

Inbegrepen:

 • Reisprogramma zoals omschreven incl. vervoer en transfers
 • Alle overnachtingen in een kwalitatief goed hotel
 • Entreegelden van benoemde bezienswaardigheden
 • Ontbijt 2x
 • Zeer uitgebreide actuele reisinformatie voor vertrek
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Verplichte bijdrage SGR en Calamiteitenfonds (€7,5)

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en dranken
 • Niet genoemde overige zaken

Verblijf in bijzondere hotels

De hotels waar u overnacht zijn door ons met zorg geselecteerd. Ook zijn de hotels vaak mooi en/of gunstig gelegen: uitzicht op de Rode Zee, tussen de rotsformatie van AlUla of op een centrale en levendige plek in Riyad. Ook het duurzaamheidaspect is door ons meegenomen in de hotelkeuze.

Habitas

Neem contact op met Jessica
Dé expert voor reizen naar Saoedi-Arabië.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.