Verken Saoedi-Arabië per trein

De Haramain hogesnelheidstrein is een belangrijke stap voorwaarts in de manier van rondreizen door Saoedi-Arabië. De Haramain hogesnelheidstrein geeft u nu de mogelijkheid om op een snelle, comfortabele en moderne manier een belangrijk deel van het land te ontdekken. Elke trein heeft 417 zitplaatsen waarvan 113 in Business class en 304 in Economy class als ook beschikt elke trein over een restauratierijtuig.

De Haramain hogesnelheidstrein verbindt vier steden in Saoedi-Arabië met elkaar: Mekka, Jeddah, Medina en King Abdullah Economic City. De trein is ontworpen om passagiers snel en comfortabel te vervoeren tussen deze steden, met snelheden tot 300 kilometer per uur.

De trein zelf is zeer modern en comfortabel, met state-of-the-art faciliteiten en voorzieningen. De treinstellen zijn voorzien van airconditioning en bieden gratis Wi-Fi, stopcontacten en USB-poorten. In business class krijgt u ook een maaltijd geserveerd.

De Haramain High Speed Railway biedt u niet alleen een snelle en comfortabele manier van reizen, maar ook een prachtig uitzicht op het landschap van Saoedi-Arabië. Tijdens de reis kunt u genieten van mooie vergezichten als ook de unieke architectuur van de steden waar u doorheen reist.

Een van de belangrijkste doelen van de Haramain hogesnelheidstrein is om pelgrims te vervoeren die de heilige steden Mekka en Medina bezoeken voor de jaarlijkse Hadj en Umrah. Met de trein kunnen pelgrims makkelijk tussen de twee steden reizen, wat een enorme verbetering is ten opzichte van de vroegere vervoersmethoden.

De Haramain hogesnelheidstrein is ook belangrijk voor de economie van het land. Het biedt niet alleen werkgelegenheid aan veel mensen, maar stimuleert ook het toerisme en de handel tussen de vier steden die met elkaar zijn verbonden. De trein heeft ook een positief effect op het milieu, omdat het de uitstoot van broeikasgassen vermindert die anders zouden worden geproduceerd door auto’s, vrachtwagens en vliegtuigen.

In het kort biedt de Haramain hogesnelheidstrein een snelle, comfortabele en moderne manier van reizen in Saoedi-Arabië. Het is een indrukwekkend staaltje technologie en infrastructuur, dat niet alleen belangrijk is voor pelgrims, maar ook steeds vaker door toeristen en zakenreizigers wordt gezien als het ideale vervoersmiddel in het 2e grootste land van de Arabische wereld. Als u ooit de kans krijgt om door Saoedi-Arabië te reizen, dan is het zeker de moeite waard om het Jeddah, Mekka en Medina gedeelte van uw reis per trein af te leggen.

Overige informatie zoals vertrektijden, het kopen van een kaartje etc. vindt u terug op de website van Haramain High Speed Railway. Het kopen van een kaartje is zeer gebruiksvriendelijk en u kunt met uw creditcard betalen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info