Nieuwe hotels in AlUla, Saoedi-Arabië

In het betoverende AlUla, Saoedi-Arabië, ondergaat de hotelsector een opmerkelijke transformatie die perfect weerspiegelt hoe deze historische regio zich openstelt voor reizigers van over de hele wereld. Met een mix van moderne luxe en respect voor het rijke erfgoed, groeit het aantal hotels gestaag. De unieke combinatie van adembenemende landschappen en historische schatten trekt reizigers aan, terwijl de nieuwe hotels zorgen voor een onvergetelijke ervaring in deze culturele schatkamer.

Banyan Tree AlUla – Geopend in oktober 2022

Banyan Tree heeft zijn eerste accommodatie in AlUla geopend, de primeur van de groep in het koninkrijk. Geïnspireerd door de nomadische aard van Nabateese architectuur belichaamt het volledig uit villa’s bestaande tentenresort het streven van Banyan Tree naar lokale invloed. De fundamentele principes van het resort zijn ontworpen rond drie concepten die gasten in staat stellen zich onder te dompelen in het resort en de bestemming; in-villa, in-de-vallei en op-reis. Banyan Tree AlUla beschikt over 79 weelderige villa’s, drie tongstrelende gastronomische opties en een scala aan wellnesservaringen zoals een luxe privé-spa, yogalessen en een fitnessstudio. Banyan Tree Alula is een uniek toevluchtsoord gelegen in een culturele oase.

Dar Tantora – Opening in Q1 2024

Dar Tantora is een chique eco-lodge gelanceerd door The House Hotel in het historische AlUla Old Town. De opening van het hotel staat gepland voor Q1 2024. Het hotel beschikt over 30 gastenkamers die worden gecreëerd door historische modderstenen gebouwen te herstellen met behulp van moderne techniek in combinatie met traditionele materialen voor een authentieke ervaring in het oude AlUla. De samensmelting van erfgoed en hedendaags comfort staat garant voor een werkelijk unieke en overgetelijke ervaring in het levendige oude stadsdeel.

Hegra Boutique Hotel – Opening in Q1 2024

Hegra Boutique Hotel wordt het eerste hotel gelegen op de UNESCO-werelderfgoedsite van Hegra. Het is van plan om zijn eerste gasten in het eerste kwartaal van 2024 te verwelkomen. Het erfgoed boetiekhotel zal 35 gastenkamers bieden, elk met een bijzondere verbinding met het monumentale landschap van Hegra. Het hotel zal verschillende bestaande structuren bezetten, waaronder een oud treinstation, Hegra Fort en andere omliggende gebouwen. Elk van de drie restaurants van het hotel zal een unieke eetervaring bieden voor gasten en andere bezoekers van Hegra.

Autograph Collection hotel, The Bethesda – Opening in 2025

In september 2023 kondigde Marriot International Inc de ondertekening aan van een overeenkomst met AlUla Development Company om het eerste Autograph Collection hotel, The Bethesda, te openen in het centrum van AlUla in 2025. Het Autograph Collection Hotel zal gelegen zijn in het centrum van AlUla, naast het AlUla Museum en tegenover de AlUla Farmer’s Market. Plannen voor het hotel omvatten 250 kamers en suites, evenals uitgebreide recreatieve en entertainmentfaciliteiten, waaronder vier eetgelegenheden, een spa, zwembad, fitnesscentrum, zakencentrum, vergaderfaciliteiten en winkelruimte.

AMAN – Opening vanaf 2025

Getrouw aan de pioniersgeest van Aman, zullen de drie nieuwe resorts een onvergelijkbaar inzicht bieden in het Koninkrijk Saoedi-Arabië en zijn prachtige ongerepte natuurlijke landschappen en archeologische sites.

AZULIK AlUla Resort – Opening in 2027

AZULIK AlUla Resort is een ecologische luxe accommodatie die in 2027 zijn deuren wil openen. Door een verbinding te creëren met het erfgoed van AlUla en de ecologie van het gebied, zal AZULIK AlUla Resort nabijgelegen oude rotskunstinscripties beschermen en opnemen. Het resort zal bestaan uit 76 luxe villa’s van zes verschillende types.

Sharaan Resort en Internationaal Summit Centrum – Opening nog te bepalen

De bouw is begonnen aan het Sharaan Resort en Internationaal Summit Centrum, een wereldwijd architectonisch monument ontworpen door de legendarische Jean Nouvel. Uitgehouwen in de zandstenen kliffen van AlUla, is de constructie van Sharaan geïnspireerd op de oude technieken van de Nabateese bewoners die meer dan 2.000 jaar geleden hun monumenten vormgaven als integraal onderdeel van het lokale landschap. Het complex omvat 51 suites, hospitality paviljoens en 2 villa’s.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info