Ontdek Siranna in Neom, Saoedi-Arabië

Het Saudische megaproject Neom heeft beelden onthuld van een hotelproject genaamd Siranna, ontworpen door het architectenbureau Woods Bagot, die appartementen en een hotel zal bevatten in een zeshoekige structuur die is ontworpen om “te integreren in de aangrenzende berg”.

Als het nieuwste gebied dat is aangekondigd als onderdeel van de Neom-ontwikkeling in het noordwesten van Saoedi-Arabië, zal Siranna zich bevinden aan een baai aan de Golf van Aqaba die alleen toegankelijk zal zijn vanaf de zee.

Omschreven als een “ultraluxe bestemming” zal de ontwikkeling een hotel met 65 kamers bevatten, samen met 35 privéwoningen.

Ze zullen worden gehuisvest in een rotsachtige structuur met een zeshoekige vorm, vergelijkbaar met een basaltkolomformatie. Eerste schetsen laten zien dat het is ontworpen om op te gaan in de berg waarnaast het wordt gebouwd.

De bestemming biedt ononderbroken uitzicht op de Rode Zee, waarbij het getrapte ontwerp diverse uitzichten en perspectieven biedt. Voortkomend uit het ruige kustlandschap zijn de zeshoekige pilaren onderscheidend, maar complementair aan de omliggende bergen en flora.

De architectuur zal eer betuigen aan het erfgoed van het lokale gebied en naadloos opgaan in de aangrenzende berg en wadi.

Naast het hotel zal het project verschillende restaurants, strandclubs, spa’s en wellnessfaciliteiten bevatten.

Siranna is het zevende gebied dat is aangekondigd als onderdeel van het Neom-project, waaronder de 170 kilometer lange stad genaamd The Line.

Dit volgt op de onthulling van Epicon – een luxeresort in de vorm van een paar puntige wolkenkrabbers aan de Golf van Aqaba en een trio van “luxe boetiekhotels” genaamd Leyja eerder deze maand.

Het Neom-project zal in totaal 10 regio’s bevatten, waaronder een achthoekige havenstad genaamd Oxagon, de gespiegelde megastad The Line en een eilandresort genaamd Sindalah.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info