Vrouwelijke CEO voor AlUla Saoedi-Arabië

In een historische stap heeft Abeer AlAkel de rol van CEO op zich genomen bij de Royal Commission for AlUla, wat een belangrijke vooruitgang betekent richting gendergelijkheid in leidinggevende posities binnen Saoedi-Arabië. Deze benoeming benadrukt niet alleen de progressieve hervormingen in Saoedi-Arabië, maar symboliseert ook het vertrouwen en prestige dat wordt toegekend aan een vrouwelijke leider in een van de belangrijkste toerismeprojecten van het land.

De beslissing om Abeer AlAkel aan te stellen als CEO symboliseert de toewijding van Saoedi-Arabië voor wat betreft het bevorderen van gendergelijkheid in al zijn sectoren. Het is een getuigenis van het evoluerende karakter van het land, waar inclusiviteit en gelijke kansen integrale onderdelen worden van het sociaal-economische kader. Deze stap dient als een inspirerend voorbeeld voor andere industrieën, waaruit blijkt dat gender nooit een belemmering mag zijn voor het bekleden van leiderschapsposities.

De benoeming van Abeer AlAkel is niet alleen een persoonlijke prestatie, maar ook een collectieve triomf voor de reisindustrie, het land en zijn mensen. We geloven dat divers leiderschap bijdraagt aan meer innovatieve en inclusieve besluitvorming, wat positieve veranderingen binnen organisaties en de bredere gemeenschap stimuleert. Het succes van Abeer AlAkel in deze sleutelpositie zal ongetwijfeld talloze individuen inspireren en de weg effenen voor een meer rechtvaardige toekomst in Saoedi-Arabië en daarbuiten.

Tot slot is de benoeming van Abeer AlAkel tot de nieuwe CEO van de Koninklijke Commissie voor AlUla een historisch moment dat verder reikt dan de zakelijke sfeer, en symbool staat voor een transformerende verschuiving richting gendergelijkheid en empowerment. We wensen Abeer het allerbeste in haar nieuwe rol en kijken ernaar uit om de positieve impact die ze ongetwijfeld zal hebben op de organisatie en het bredere landschap van Saoedi-Arabië, te zien.

5 redenen voor een bezoek aan AlUla

Van tombes zo oud als de mensheid, tot een futuristische concertzaal die opgaat in het zonovergoten landschap. AlUla wordt gezien als het natuurlijke en culturele hoogtepunt van Saoedi-Arabië en mag absoluut niet ontbreken op uw bucketlist.

Hegra en de Nabateese tombes

De oude Nabateese graven van Hegra zijn de grote trekpleisters van AlUla, uitgehouwen uit de rotsen tussen het 1e millennium voor Christus en het 1e millennium voor onze jaartelling. Hegra was de commerciële tegenhanger van de Nabateese hoofdstad Petra, maar hun stad bloeide hier slechts ongeveer 200 jaar voordat ze geannexeerd werd door de Romeinen. Verken dit mysterieuze hoogtepunt met een vintage Land Rover, stuiterend over de zandwegen met een panoramisch uitzicht van 360 graden op de buitengewone landschappen van Hegra. Het meest direct herkenbare graf is dat van Lihyan Zoon van Kuza, maar ook de kleinere graven zijn even fascinerend en raadselachtig.

Neem een duik in het zwembad van Banyan Tree AlUla

In een onwaarschijnlijke positie tussen twee honingkleurige zandstenen kliffen, is het zwembad bij Banyan Tree AlUla adembenemend. Geniet overdag van het uitzicht op de buitengewone geologische rotsformaties in de omringende Ashar-vallei, of tijdens zonsondergang wanneer het zachte licht het resort nog mooier maakt. Hoewel het zwembad op zichzelf al een architectonisch hoogstandje is, geldt dat ook voor de rest van het hotel. De tentvilla’s zijn zo goed gecamoufleerd dat u ze van een afstand nauwelijks opmerkt, van dichtbij is het een en al grandeur en wordt duidelijk waarom Banyan Tree als het beste hotel in de regio wordt bestempeld.

Sterrenkijken in Gharameel

In een afgelegen stuk woestijn buiten AlUla zijn de heldere, donkere, vervuilingsvrije luchten van Gharameel het perfecte canvas voor adembenemend sterrenkijken. Kom voor zonsondergang aan om de buitenaardse rotsachtige pieken te bewonderen die als knoestige vingers naar de hemel reiken, en zak dan neer op tapijten en kussens om de hemelse show te zien. Georganiseerde tours zijn inclusief diner en een sterrenkundige gids die de sterrenbeelden zal aanwijzen die Arabische nomaden en handelaren gebruikten om hun reizen over zeeën en woestijnen te navigeren. Probeer uw bezoek te plannen voor een heldere nacht met een nieuwe maan en de sterren zullen nog helderder lijken te schijnen.

Het oude centrum van AlUla

Bewoond vanaf de 12e eeuw tot de jaren 80, was AlUla Old Town een essentiële stop voor reizigers op de pelgrimsroute van Damascus naar Mekka. Vandaag de dag is het een vrij compacte mix van gerestaureerde lemen gebouwen, winkels, cafés en restaurants, evenals een verzameling vervallen huizen die het beste te zien zijn vanaf de top van het 10e-eeuwse fort van de nederzetting. De Al Jadidah kunstwijk komt in de winter tot leven met pop-up winkels, tentoonstellingen en een ouderwetse openluchtrolschaatsbaan. Bovendien wandelt u vanuit het oude centrum zo naar de zes kilometer lange Oasis Trail om rond te dwalen onder torenhoge dadelpalmen. Het oude centrum is ook een van de beste plekken om te eten in AlUla. Op het dak van een gerestaureerd huis is Suhail een mooie plek voor moderne Saoedische gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, zoals de AlUla sinaasappel en lavendelsalade en jareesh bedekt met gekarameliseerde uien en een vleugje bladgoud. Bij Somewhere, aan de rand van Al Jadidah, worden knapperige garnalen met kunafa en royale porties sayadieh geserveerd onder wuivende palmbomen. En om de vruchten van de oase van AlUla te proeven, gaat u naar Tomoor voor speciale koffie vergezeld van gebak en desserts gemaakt met lokaal geoogste dadels.

Maraya Concert Hall

Het meest indrukwekkende moderne gebouw in AlUla is de Maraya Concert Hall, het grootste spiegelgebouw ter wereld. Schitterend te midden van de zandduinen van de Ashar-vallei, verschijnt Maraya uit het niets als een fata morgana ondanks zijn imposante omvang, waarbij de lucht en het omringende landschap op elk oppervlak worden weerspiegeld. Maar het gaat niet alleen om de buitenkant. Er is een restaurant, Maraya Social, op het dak, en de locatie organiseert grote concerten gedurende het winterseizoen, met namen als Alicia Keys, Cheb Khaled en One Republic die hier optreden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Ik ontvang graag maandelijks reisinspiratie, nieuws en leuke weetjes.

Landmark Hagia Sophia Streamline Icon: https://streamlinehq.comlandmark-hagia-sophia
Umrah & Umrah+ Reizen Meer info